Aftonbladet gör idag ett bisarrt försök att förvanska fakta om sin egen undersökning. Undersökningen visar att den politiker med störst skuld hos kronofogden socialdemokraten Anna Katarina Rooslien, 59, Hedemora med en skuld på 5 228 347 kronor.

Av de 25 politiker med flest betalningsanmärkningar så är 13 Sverigedemokrater, 7 Socialdemokrater, 2 Vänsterpartister, 2 Centerpartister och en moderat.

19,8% av den politiska oppositionens representanter har skulder men endast 4,2% av Alliansen representanter.

32,6 % av den politiska oppositionens representanter har betalningsanmärkningar men endast 11,9 % av Alliansens representanter.

Aftonbladet redovisar istället sin egen version av denna undrsökning. Bland annat påstår man att ”en moderat har största skulden i svensk politik” och hänvisar till en moderat riksdagsman med en skuld på 1188 kronor och ignorerar helt socialdemokraten Anna Katarina Roosliens skuld på över 5 miljoner kronor. I förra veckan så redovisade vi att Aftonbladet är den nyhetsförmedlare som svenska folket har minst förtroende för.

Länkar

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16002713.ab