Den senaste veckan har visat att vara vänster innebär att vara arg, rasande – att vara helt vettlös. Att vara vänster innebär att man gått tillbaka i tiden och tar till ett beprövat grepp inom socialismens historia – att bruka våld och hota om att bruka våld. Så har det ju alltid varit men nu har denna mentaliteten krälat upp ur källarlokalerna. “Slå tillbaka”, kallar Ung Vänster sin nya paroll. Att vara vänster innebär alltså att man inte längre argumenterar för sin sak utan man tar hellre till hat, hot eller säger helt enkelt att de vill döda människor som inte delar deras åsikter. Dessa socialistiska stöveltramp hörs nu allt kraftigare uppe i norra Sverige.

Att vara miljöpartist innebär som vanligt att vara emot allt, eller kanske inte, kanske vara för allt bara i mindre skala – eller större skala – eller i lika stor skala som alla andra. Men bara det bra. ”Vad tycker du att Miljöpartiet ska tycka?” – kanske vi kommer få se som valaffisch 2014? Det man vet säkert är att Miljöpartiet är lika mycket miljöparti som Sverigedemokraterna.

Att vara sosse innebär som vanligt att med mygla till sig av skattebetalarnas pengar. Nu senast var det ett mångmiljonbelopp som SSU i Luleå lurat till sig. Att vara sosse innebär också som vanligt att svartmåla allt positivt som sker i Sverige – och gärna ljuga och hitta på brister i Sverige som inte existerar. Vi tänker nu senast på kampanjen “Den svenska sjukvården håller inte måttet” – något som den politiska oppositionen påstod då hela Sverige drabbats av tre vågor av influensa. Vilket gjorde att på vissa arbetsplatser så var arbetsstyrkan halverad på grund av sjukdom – även sjukhus och vårdcentraler drabbades så klart av stor personalbrist. Alla människor med ett arbete kan vittna om att början på 2013 är en av de värsta sjukskrivningsvågor vi haft i Sverige. Då passade Socialdemokraterna på att smutskasta och svartmåla den svenska sjukvården.

Minns bara, gott folk – att med samma frenesi som Socialdemokraterna idag svartmålar Sverige – kommer de att skönmåla Sverige. Om de får makten.

De senaste åren har Sverige kallats “the rockstar of recovery”, tidningen The Economist har vid ett flertal tillfällen hyllat Sveriges ekonomiska och sociala politik. Sverige vinner EM i ekonomi – att vi klarar krisen bästa av alla. Ja, man tycker verkligen att Sverige är fantastiskt – utomlands.

De senaste halvåret så har vi på Politikfakta rapporterat om att Sverige har lägst fattigdom i EU, Sverige är det mest rättvisa landet i EU, att egoismen i Sverige minskat, att inkomsterna ökat för alla – trots global ekonomisk depression, att utanförskapet är på den lägsta nivån som uppmätts, att antalet uteliggare minskat med närmare 75% sedan 2006, att RUT- och ROT-avdragen är en succé som drar in mer skattepengar än de kostar, att jämställdheten blivit bättre m.m.

Ja, vi har verkligen visat och bevisat att Sverige är fantastiskt. Det tycker i alla fall vi på Politikfakta – och resten av världen.

//Faktaredaktionen

===
Läs om fler fakta här: Veckans fakta