BUDGET Sverigedemokraterna lovar nu att rösta på Moderaternas budget. Detta för att visa sin den goda viljan som behövs för att fälla den sämsta regering som vi någonsin haft i Sverige. Om FP och KD röstar för M:s budget så vinner den och den rödgröna amatörregeringen faller.

Men detta anser M-ledaren Anna Kinberg Batra är oansvarigt för Sverige – det är bara att vilja söndra och förstöra.

KlädpokerLOW

Moderaterna lovar ingenting, stödjer ingenting utan låter mer som en skraj och omotiverad stödtrupp till de rödgröna. Deras flathet är obegriplig. Hyckleriet pinsamt. Man är emot det mesta i S-MP-regeringens budget men kommer ändå släppa fram den utan en enda röst i mothugg.

Kinberg Batra uttalar sig även nedsättande mot Kristdemokraterna som föreslår att Alliansen ska lägga fram en gemensam budget nästa höst – så att Löfven tvingas kliva ner från den tron av makt som han aldrig egentligen skulle suttit på. Men Kinberg Batras vilja att avsätta Löfven & Co. är obefintlig.

Nu väntar även allianspartiernas nedlagda röster i misstroendeomröstningen mot Magdalena Andersson (S) – den sk. finansministern som lade fram en budget som sprack efter 11 dagar. Det stödjer Alliansen. Detta rödgröna ekonomiska lapptäcke som läcker som ett såll – kommer högern att släppa fram. Kan verkligen någon borgerlig stödja detta utan att bli rosenkindad av skam?
Man kallar det även för sandlådepolitik när SD vill visa att hobbyekonomer inte ska ha ansvar för Sveriges samlade finanser. Det är obegripligt. Det finns ingen rim och reson. Missnöjet med Magdalena Andersson är gigantiskt inom alliansen men ändå så vågar inte de borgerliga riksdagsledamöterna rösta som de egentligen tycker. Det är djupt tragiskt.

Varför denna moderata fientlighet mot sina egna? Varför denna borgerliga flathet som mynnar ut i ett storartat hyckleri? Varför dessa hemliga sms mellan Anna Kinberg Batra och Stefan Löfven? Försöker S och M göra gemensam sak bakom de andra allianspartiernas ryggar? Väntar det ännu en kohandel med vår demokrati?

Det enda vi säkert vet är att svenska folket är de sista som kommer få svar på alla dessa frågor.

Bildkälla