FLYKTINGKRISEN Över 350 000 flyktingar väntas komma till Sverige i år och nästa år. Ändå tänker inte Löfven ha några striktare gränskontroller, inte heller någon minskning av flyktingströmmen, inga restriktioner.

Alla som kommer får asyl – utan några som helst ID-kontroller eller krav. ”Alla ska med”, som Göran Persson en gång skanderade.

Men Göran Persson skäms nog förhoppningsvis idag när den socialdemokratiska finansministern Magdalena Andersson nu dessutom deklarerar att regeringen vill låna hundratals miljarder för att kunna försörja flyktingarna.

Andersson, Löfven, Fridolin och Romson vill alltså öka på statsskulden och göra svenska medborgare ännu mer skuldsatta – bara för att de saknar vett att göra flyktingpolitiken mer hållbar, långsiktig, kostnadseffektiv och hanterbar.

”Den som är satt i skuld är icke fri”, titulerade ju ovanstående Persson sin bok om den så kallade ”skuldsaneringen”. Idag får den istället titulera den havererade rödgröna flyktingpolitiken och ett svenskt folk som bara blir mindre fria för varje dag som går.

Har flyktingpolitiken gått för långt?