MILJÖPARTIETS UTRENSNING Mehmet Kaplans vän och partikollega, Awad Hersi (MP), som är ordförande i stadsdelsnämnden i det rödgrönrosa Spånga-Tensta – kan vara ”näste man till rakning” i Miljöpartiets stora utrensning. Miljöpartisten Awad har gjort sig känd för ett minst sagt märkligt beteende under årens gång. Här följer några exempel.

  • Awad Hersi försökte ge Unga Örnar, en förening med starka kopplingar till Socialdemokraterna, 20 000 kronor i bidrag trots att de bara ansökt om 5 000 kronor. Samtidigt skulle andra föreningar inte få något bidrag alls.

ARTIKEL: Awad Hersi ville ge förening kopplad till (S) fyra gånger så mycket pengar som de sökt

  • Awad Hersi mobbar andra nämndemän och sägs sitta och ”flumma” under möten som beskrivs som en cirkus.

ARTIKEL: Alliansen om Awad Hersi (MP): ”Han flummar ut helt enkelt”

  • Awad Hersi förvandlar en frågestund med medborgare till en fars. En av medborgarna ställer en fråga om det tilltänkta asylboendet intill en skola och hur de ska skapa trygghet. Awad Hersi påminner då att de har kort om tid (trots att mötet precis börjat) och ber sedan om nästa fråga. När han sedan till slut försöker svara på frågan så säger han att de inte har något ansvar för frågan.
  • Awad Hersi är mycket positiv till att föreningen Islamiskt Kultur Center fått 250 000 kronor i bidrag. En förening som har kopplingar till terrorgruppen Al-Shaabab.

ARTIKEL: Bidrag till utbildningar mot IS till förening kopplad till Al-Shaabab

  • Under en debatt i Tensta om terrorism och islam berättade Awad Hersi i ett anförande att anledningen till att unga somalier lockas av islamister att resa ner för att strida i inbördeskriget var bristen på yrkesutbildningar – inte islam.

ARTIKEL: Debatt om terrorism och islam i Tensta

Awad Hersi_Derya Uzel Senir

Här poserar Awad Hersi med sin partikollega i arbetsmarknadsnämnden Derya Uzel Senir – som är ännu en miljöpartist som kämpar för att turkiska folkmordet på kristna 1915 inte ska erkännas.

Awad Hersi med Mustafa Omar

Här står Awad Hersi med Omar Mustafa, ordförande för Islamiska förbundet i Sverige (IFiS) – som tidigare var politiker för Socialdemokraterna och som valdes in deras partistyrelse. Men Omar fick avgå att media grävt fram att han var antisemit och homofob och att han inte tog avstånd från detta. Islamiska förbundet är, enligt Tysklands motsvarighet till Säpo, en europeisk paraplyorganisation för det islamistiska Muslimska brödraskapet.

  • Under en demokratidebatt påstod Awad Hersi att 15 000 medborgarförslag inkommit till Spånga-Tenstas stadsdelsnämnd. I själva verket hade det bara inkommit 108 medborgarförslag.

BLOGG: Osmakligt beteende av Awad Hersi (MP)

  • Miljöpartiet har på grund av Awad Hersis förvirrade, okunniga och maktgalna beteende tvingats skicka en partikollega från Stadshuset för att sitta ”barnvakt” och övervaka honom under ett möte i stadsdelsnämnden.

ARTIKEL: Stadshusets MP-topp bevakade Awad Warsi på möte i Spånga-Tensta

  • Awad Hersi är emot att fler poliser ska röra sig i Tensta-Rinkeby. Han är emot att övervakningskameror sätts upp i hårt brottsbelastade områden. Mer belysning är hans lösning på att minska brottsligheten.

ARTIKEL: Awad Hersi (MP) sviker medborgarna i Spånga-Tensta

Även om det verkar vara total inkompetens som styr den rödgrönrosa majoritet i Spånga-Tensta så är förtroendevalda som Awad Hersi (MP) en fara för demokratin, medborgarna och i förlängningen hela Sverige.

Ska Awad Hersi (MP) lämna sitt uppdrag?