ISLAMISERINGEN Hur var det nu han sa, Miljöpartiets partisekreterare Anders Wallner: ”Det finns inget som tyder på att Miljöpartiet har infiltrerats av islamister…” Inte heller Åsa Romson är särskilt orolig över att islamister skulle ha infiltrerat Miljöpartiet. Det förklarade hon idag efter presskonferensen där hon och Gustav Fridolin ställde sina platser till förfogande med attityden: OM det nu finns någon som är dum nog att ställa upp.

Den före detta ordföranden för det Socialdemokratiska kvinnoförbundet, Nalin Pekgul, är av en helt annan uppfattning än de två språkrören angående islamiseringen av MP. ”De finns inom Miljöpartiets styrelse, i kommunfullmäktige runtom i landet, i stadsdelsnämnderna och de har vänner inom regeringskansliet”, berättade hon i SVT:s Agenda.

VIDEO: Pekgul känner till många i MP som kallas islamister 

Att det är just Nalin Pekgul som släpper denna islamistiska ”bomb” är en smula ironiskt. Nalin som själv är troende muslim och som först efter sju år i Sverige, som 20-åring, lade idén om att bli självmordsbombare på hyllan. Nalin som ser könsstympning av barn som en självklarhet och att Hans Vilks skisser på Mohammed var hets mot folkgrupp. Att just hon ska porträtteras som en mindre extrem muslim än exempelvis Mehmet Kaplan är lite magstarkt. Nalin Pekgul var ju nämligen även mest bekymrad över att ”muslimer återigen förknippas med terrorism” dagen efter ett misslyckat islamistiskt terrorattentatet mot just Hans Vilks. Ja, hon som var beredd att spränga sig själv och andra människor till döds, kläcker ur sig detta.

ARTIKEL: Nalin Pekgul: ”Jag var beredd att spränga mig själv” 

Men Nalin Pekgul fick iallafall helt rätt angående miljöpartisten Mehmet Kaplans dolda agenda. Redan 2014 var hon honom på spåren och uttalade något så politiskt inkorrekt som: “På grund av rädsla för att stämplas som islamofob vågar ingen ifrågasätta Mehmet Kaplan och hans dolda agenda”.

“På grund av rädsla för att stämplas som islamofob vågar ingen ifrågasätta Mehmet Kaplan och hans dolda agenda.” – Nalin Pekgul

Även om man förstår att Nalin Pekgul har en unik insyn i den muslimska gemenskapen i Sverige så känns hennes framträdande i SVT:s Agenda också som ett försök att flytta fokus från Socialdemokraterna – där den riktigt stora islamisthärvan sannolikt härbärgerar och som nu sakta kan smyga in bakom de solidariska röda kulisserna.

ARTIKEL: MP-ministerns dolda agenda

Tror du att Socialdemokraterna också har infiltrerats av islamister?