SKANDAL Miljöpartiet försökte utöva påtryckningar mot SVT:s Aktuellt för att tysta kritiken mot Mehmet Kaplan. Den här gången misslyckades de. Men hur många gånger tidigare har Miljöpartiet lyckats påverka miljöpartisterna på SVT?

MP-toppen Magnus Johansson ville i samband med en sändning pressa SVT att släppa diskussionen om Kaplan genom att i utbyte erbjuda kritiska partiröster till programmet.

”Du kan inte tänka dig att steka den här delen om Kaplan? Om ni låter bli att prata om Kaplan skulle du kunna få några tunga namn inom partiet som är kritiska mot att Khan varit nominerad.”

”Du kan inte tänka dig att steka den här delen om Kaplan? Om ni låter bli att prata om Kaplan skulle du kunna få några tunga namn inom partiet som är kritiska mot att Khan varit nominerad.”, erbjöd miljöpartiets Magnus Johansson SVT programledaren Anders Holmberg.

Magnus Johansson känner inte igen sig i att han ska ha erbjudit Aktuellt någonting. ”Jag tycker det är jättetråkigt att Anders Holmberg uppfattar det så, det är inget som han har framfört till mig. Jag beklagar djupt att det har uppfattats av honom som att jag har uttryckt det så”. Timmarna senare togs han ur tjänst.

Det som gör den här historien ännu vidrigare är att Miljöpartiet för bara någon månad sedan föreslagit att deras gröna vänner ska grundlagsskyddas. Miljöpartiets åsikter som SVT är insmetat med skulle bli rättsligt och moraliskt oantastliga.

”Det vore fruktansvärt olyckligt om public service i Sverige skulle hamna i finansiell beroendeställning till riksdagen” – Miljöpartiet

Enligt en undersökning gjord av Göteborgs Universitet så sympatiserar 52% av de anställda på SVT med Miljöpartiet.

Tror du att MP påverkat hur SVT rapporterar om MP?

 

Källa: SVT

Relaterat: Marcus Birro: ”Syna vänskapskorruptionen mellan MP och journalistkåren”

Undersökning: Göteborgs Universitet