RASISMEN INOM SSU Den här artikeln började med att vi gjorde en spaning på Sveriges Radio och hur Dagens Eko använde sig av Noor Karim – syster till SSU Gävleborgs egna hatkampanjledare Marwa Karim – till att agera ”slumpmässig student” i ett inlägg om bostäder i Stockholm. Problemet med detta är att Noor Karim också är engagerad inom SSU – tidigare i SSU Gävleborg men flyttade sedan ner till Stockholm och är nu aktiv inom SSU Stockholm och S-studenter.

Systern Marwa Karim har ett otal gånger också dykt upp som ”slumpmässig förbipasserande” och ”bloggare” i diverse program på SVT bl.a. SVT Opinion och Aktuellt.

POLITIKFAKTA: SVT gör det igen. Kallar inte SSU:are för SSU:are.

Marwa_Karim_SVTMarwa_Karim

Marwa Karim blev också ökänd med uttalandet: ”Jag är en stolt manshatare. För ni är äckliga varelser som lever på vår jord.” Något som Politikfakta uppmärksammade vid tillfället och fick stor viral spridning.

POLITIKFAKTA: Marwa Karwa: ”Jag en stolt manshatare.”

Anledningen till att vi grävde vidare var uppgifter om att Marwa Karim under senaste tiden fått en mer eller mindre ”antirasistisk härdsmälta”. Hennes aggressiva och rasistiska kommentarer har bara ökat i antal.

”Lär er, jävla white people!” – Marwa Karim (SSU)

Hon skriver bl.a. så här till flera meningsmotståndare: ”Lär er, jävla white people!”, ”White people när dom känner sig kränkta…”, ”Det var bara rasister. Ni vet sådana vita personer som alltid kommer undan.”,  ”För det här är två vita personer vi pratar om. White people kommer alltid undan oavsett hur fruktansvärd händelsen är”. Det sistnämnda var ett inlägg om att bl.a. Ebba Busch Thor haft en t-shirt från israeliska armén på sig. Skandal tyckte Marwa.

Marwa_Karim_Rabia

Hon har även gjort diverse märkliga inlägg. I ett så kräver hon en ursäkt av Aftonbladet för att de använt en ”vit man” till att förklara Rabia-tecknet. Att denne ”vite man” är Rickard Lagervall, islamolog och doktorand vid Lunds Universitet, spelar ingen roll. Det var hans hudfärg det var fel på. Men Marwa fortsätter inlägget, i egenskap av muslim, och förklarar att tecknet inte alls har något med det islamistiska Muslimska brödraskapet att göra. Hon går sedan vidare och helgonförklarar islamisten Muhammad Mursi.

”Han var en helt vanlig människa men som inte levde så bra då han var fattig.” – Marwa Karim

I inlägget skriver hon: ”För den folkvalda presidenten Morsy [Muhammad Mursi] hade avgått pga de högre makterna var emot honom. Han var en helt vanlig människa men som inte levde så bra då han var fattig. Morsy ville göra det jämlikt mellan dom rika och dom fattiga.”

Betänk att det var just Aftonbladet som utnämde Marwa Karim till Årets Ungdomshjälte 2014.

Ja, Marwas syster Noor fick alltså orera fritt i Sveriges Radios Eko-sändning i egenskap av ”student” om hur det ”känns för jävligt”, ”stressigt” och ”osäkert” på bostadsmarknaden i Stockholm. Ja, inte för Noor själv eftersom hon ju fått ett studentboende på 20 kvm bara 10 minuter från Slussen. Men alla andra. Och som en sann demokratisk socialist så är det naturligtvis marknadshyrorna som är boven i dramat. För det är ”inte billigt”. Ja, inte för Noor själv eftersom hon ju delar hyran på 4 400 kr/mån med sin kille. Men för alla andra.

Självklart har hon rätt till sin åsikt men då ska avsändarens politiska agenda klart och tydligt redovisas.

”Fuck alla jävla snubbar, vita jävlar och rasister” – Noor Karim (S-studenter)

Att Noor Karim är en lika stor hatare som sin syster Marwa visar hon i sociala medier. Hon har t.ex. skrivit på Facebook att ”Fuck alla jävla snubbar, vita jävlar och rasister” och ”Jag är så jävla rasistisk som det kan bli” till Marwas glada tillrop och kärlek.

Noor Karim, SSU-rasist på Facebook

Skärmdump från Marwa Karims Facebooksida med Noor Karims rasistiska och hatiska kommentarer.

Men på SSU så föreläser Noor Karim om Antirasism: ”Rasismens historia, rasismen idag och hur det är kopplat till kapitalism”.

Rasistisk_Antirasism

Vår ”opartiska” public service har alltså uppenbara problem med att titulera dessa två socialdemokratiska systrar för vad de är dvs. representanter för SSU och Socialdemokraterna. Och på ”antirasistiska” SSU har man uppenbara problem att se dessa två hatiska systrar för vad de är – nämligen två simpla rasister. Att de får agera inom SSU:s organisation (där ”Alla människors lika värde” är ett ledord) är skandalöst. Om det här är framtiden för Socialdemokraterna och vänsterrörelsen så ser det minst sagt mörkt ut.

Politikfakta har sökt SSU i ett antal månader med frågor angående Marwa och Noor Karims agerande men vi har inte fått något svar.

Ska SSU rensa ut sina rasistiska "antirasister"?