Är det rimligt att den politiska vänstern får en hel dag med heltäckande mediabevakning till sitt förfogande – till att främst kasta skit på sina politiska motståndare? Finns det folklig förankring? Skulle en helgdag för första maj införts idag om den inte fanns?

Ett terrordåd riktat mot poliser är anledningen till att arbetarrörelsen firar första maj. Chicago, USA, 1886. Tyska socialister, fackföreningsmän och anarkister i strejk. Mobiliseringen sker under parollen ”Achtung Arbeiter!”. Våldsamt upplopp uppstår när polisen stoppar vänstermobben från att ta död på ett antal strejkbrytare. Våldsamheterna når sitt klimax när en anarkist slänger en bomb mot en grupp poliser.

 LÄS MER:  Socialdemokraternas myter och lögner om 90-talskrisen

Sju poliser dör direkt på plats. En polis dör senare av sina skador. 11 poliser blir invalidiserade. 12 poliser blir så allvarligt skadade att de inte kan återgå i tjänst. 38 skadas men kan återgå i tjänst. Totalt åtta döda och 60 skadade poliser. Bara fyra demonstranter dödas. Det är alltså dessa fyra döda anarkister som är grunden till att arbetarrörelsen, Socialdemokraterna och Vänstern firar 1 maj varje år – inte pga de dödade och lemlästade poliserna.

 LÄS MER:  Stefan Löfven avslutade aldrig sin svetsutbildning

Sverige, 2017. Är det här verkligen något som du ställer upp på? Är det verkligen rimligt att ett terrordåd mot poliser ska vara en helgdag – ett firande? Är det rimligt att den politiska vänstern får en hel dag med heltäckande mediabevakning till sitt förfogande – till att främst kasta skit på sina politiska motståndare? Finns det folklig förankring? Skulle en helgdag för första maj införts idag om den inte fanns? Svaret är nej. Lägg ner ”1 maj-firandet”. Det här är ingenting för vanliga sunda svenskar. Till att börja med borde helgdagen flyttas till någon mer passande dag. Så kan den lilla skara med arbetare som fortfarande stödjer ”arbetarrörelsen” ta ledigt från jobbet om de vill syssla med den här sortens vulgära våldsglorifieringar.

Ska första maj avskaffas?